UA-140582099-1

Wereldwinkelnieuws 

September, voor de meeste kinderen en jongeren onder ons een nieuw schooljaar. Hopelijk hebben heel wat mensen en gezinnen wat kunnen genieten van een korte of langere vakantie!

Met Oxfam Wereldwinkel Wijnegem hebben ook wat kunnen uitrusten door op zaterdagen iets vroeger te sluiten.

Moest dit vervelend geweest zijn, onze excuses! En we willen het gelijk weer goed maken!

We openen immers vanaf deze maand een extra verkooppunt. U kan dan terecht op twee plaatsen om uw Oxfam-boodschappen te doen. Uiteraard in onze vaste winkel zelf, maar daarnaast ook in het u zeer welbekende gemeenschapscentrum ’t Gasthuis. Een greep uit het assortiment van onze producten zal dan éénmaal per maand een vaste verkoopplaats in de agora krijgen!

We starten dit extra verkooppunt eerst nog even op proef en zijn hiervoor open op volgende zaterdagen:

14 september, 12 oktober, 9 november, 14 december telkens van 10u tot 12u

Van harte welkom dus aan al onze (toekomstige) klanten in de wereldwinkel en/of in de agora van het gemeenschapscentrum ’t Gasthuis.

Oxfam Wereldwinkel, Turnhoutsebaan 342, 2110 Wijnegem

Woensdag 14.00u-17.00u
Vrijdag 10.00u-18.00u
Zaterdag 10.00u-16.00u

Meer info: Patrick Van Assche 03 353 34 84

www.oww.be

Lezing: Stijn Vercruysse - woensdag 16 oktober om 20u in 't Gasthuis 

Nosissa Wijnegem nodigt u, in samenwerking met de GROS en de Bibliotheek, graag uit op een boeiende, soms confronterende maar ook inspirerende gespreksavond over de problemen en de mogelijkheden van het Afrikaanse continent en van het Afrikaanse land Ethiopië in het bijzonder.

U ben hiervoor van harte welkom op woensdag 16 oktober 2019 in ’t Gasthuis om 20u.
We zijn fier om voor deze avond dé Afrika-kenner onder de VRT-journalisten en reporters te mogen aankondigen: Stijn Vercruysse

Hij neemt ons mee in zijn verhaal en zijn opgedane journalistieke ervaringen over de moeilijkheden en problemen in de Afrikaanse landen, maar ook over hun mogelijkheden en verwezenlijkingen en wat wijzelf concreet kunnen betekenen als hulp of steun.

VRT-boegbeeld Stijn Vercruysse werkt sinds 2007 voor Het Journaal en Ter Zake. Daarvoor was hij reporter voor het programma Voor De Dag op Radio 1. Hij specialiseerde zich rond Afrika, de Hoorn van Afrika en de klimaatverandering.

In zijn lezing vertrekt hij vanuit hét nieuwsthema van de afgelopen jaren: De vluchtelingencrisis, waarbij hij uiteraard de focus legt op de migratie uit Afrika. Wat gaat er allemaal fout in Afrika waarvoor de mensen daar op de loop gaan en koste wat het kost Europa willen bereiken, ondanks gammele bootjes en woekerprijzen van mensensmokkelaars. Wij kennen Afrika van burgeroorlogen, hongersnoden, een plek waar men veel kinderen ter wereld brengt en extreme armoede lijdt. Klopt dat beeld, of gaat het beter dan we denken? En hoe zit dat concreet in Ethiopië, het land dat ons met Nosissa Wijnegem nauw aan het hart ligt. Stijn Vercruysse probeert een genuanceerd antwoord te geven op al deze vragen.

Hij maakt graag tijd om na zijn lezing in te gaan op vragen, aanvullingen, bemerkingen en kritische noten uit het publiek.

Prijs voor deze avond bedraagt € 8, voor studenten € 5 ter plaatse te betalen.

De opbrengst van de avond wordt integraal overgemaakt aan het project “Yenege Tesfa” in Gondar in Ethiopië. Yenege Tesfa vangt straatkinderen op in “shelters” en biedt hen onderdak, medische zorg en opleiding.

Met Nosissa Wijnegem willen we vooral het medisch preventieprogramma om oogziekten te voorkomen, financieel ondersteunen. Sommige van deze oogziekten kunnen immers blijvende schade geven en zonder de gepaste behandeling, tot permanente en volledige blindheid leiden.

Mondiaal Beleid

Lydie Verrept 
Lydie.Verrept@wijnegem.be
Telefoon: 03 288 21 60
Turnhoutsebaan 199/2
2110 Wijnegem