Opening rouwregister 

Lokaal bestuur Wijnegem is diep geschokt door het verschrikkelijke gezinsdrama dat afgelopen nacht in onze gemeente plaatsvond. Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de naaste familieleden en vrienden van de slachtoffers. We bieden ze onze oprechte deelneming aan bij het immens verlies dat hen treft.

Ter nagedachtenis van de slachtoffers leggen we een rouwregister ter beschikking voor inwoners die de getroffen familie willen condoleren met een persoonlijk woord.

Het rouwregister ligt ter beschikking in de inkomhal van het gemeentehuis tot en met donderdag 25 april tijdens de openingsuren. Ook tijdens de paasmarkt is het rouwregister toegankelijk van 9 tot 14 uur.

 

Getuigen van het drama en familieleden of vrienden van de slachtoffers kunnen terecht voor hulp op https://www.slachtofferzorg.be.

Je kan ook steeds contact opnemen met Tele-onthaal op het nummer 106.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.


Word jij deze zomer uitbater van pop-up Marktplein? 

Het nieuwe Marktplein van Wijnegem huisvest een kiosk die zich prima leent voor pop-ups aanvullend aan het huidige aanbod van de middenstands. Voorbije zomer kwam er zo een succesvol ijssalon.

Deze zomer doen we deze actie nog eens over. Lokaal Bestuur Wijnegem is daarom voor de periode van 1 juni tot 15 september 2019 op zoek naar een:

Uitbater die een ijsverkoop organiseert en deelneemt aan andere activiteiten die het Lokaal Bestuur toestaat op het Marktplein.

De concessie mag worden opgesplitst tussen verschillende uitbaters, maar er moet één contactpersoon en hoofdconcessionaris zijn.

Interesse? De precieze voorwaarden kan je bekomen bij:
Lokaal Bestuur Wijnegem - Turnhoutsebaan 422 - 2110 Wijnegem
03 288 21 52 - ruimtelijke.ordening@wijnegem.be

Voorstellen kan je indienen per brief of per e-mail op bovenstaand adres tot en met 24 april 2019.
Daarna worden alle voorstellen beoordeeld.


Lezing: TROOST 

Vrijdag 26 april 2019

Door klinisch ouderenpsycholoog Luc van de Ven

Over senioren horen we gelukkig tal van optimistische, zelfs vrolijke berichten. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Dan heeft men troost nodig. De affiche vind je hier

In 't Gasthuis - Theater - Turnhoutsebaan 199

GRATIS

03 288 21 80 - cultuur@wijnegem.be


Een nieuwe, 'veilige' parkdreef voor Wijnegem 

Het park van Wijnegem is een fantastische groene plek in ons dorp. De kastanjedreef vormt de trotse ingang, maar is dringend aan vervanging toe. Het bewijs daarvan was ook de laatste storm, waarbij weer heel wat dreefbomen sneuvelden.

Daar komt nu verandering in
Het college van burgemeester en schepenen besliste immers om versneld werk te maken van een nieuwe, veilige parkdreef. 

Aan de slag
Lokaal bestuur Wijnegem, Agentschap Onroerend Erfgoed, Agentschap voor Natuur en Bos en Regionaal Landschap de Voorkempen bereiden samen het herstel van de dreef voor.  Momenteel loopt het overleg om de dreef gefaseerd te kappen én terug aan te planten. Het eerste deel van de dreef is er het slechtst aan toe en wordt normaal gezien als eerste vervangen. Waarschijnlijk gebeurt dit al in het najaar van 2019. Het tweede deel volgt in de daarop volgende jaren.

Maar... veiligheid eerst
September 2019 is natuurlijk nog veraf... Om de veiligheid toch maximaal te garanderen voor de omliggende gebouwen, worden de buitenste rijen van het eerste deel van de dreef in de week van 8 april ‘op stam’ gezet. Dit wil zeggen dat de volledige kruin wordt verwijderd. Zo wordt de dreefstructuur behouden, maar is de kust wel veilig.


Enquête Wijnegem Spreekt 

Wat vind je van Wijnegem?
Hoe kunnen we Wijnegem beter, gezelliger en aangenamer om in te wonen maken?
Doe mee aan de enquête “Wijnegem Spreekt”. Jouw deelname levert ons waardevolle informatie waardoor het lokaal bestuur kan voortbouwen aan Wijnegem.
Jouw mening telt! Daarom is het belangrijk dat je zelf de vragenlijst invult. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Bovendien maak je kans op één van de drie shoppingbons ter waarde van € 50 of € 100.

Start hier de enquête. Bedankt voor je medewerking.

 

Info Wijnegem maart-april 2019 

Info maart-april 2019

Inschrijven jaarmarkt 2019 

Er kan ingeschreven worden voor de jaarmarkt op 22 april 2019.

Het formulier daarvoor vind je hier.


Handleiding snelinvoer omgevingsloket 

Hier vind je een handleiding om een omgevingsvergunning in te geven in het loket door middel van de SNELINVOER.


Uittreksel uit het strafregister 

(vroeger attest van goed gedrag en zeden)
Sinds 1 april 2018 moet je een uittreksel uit het strafregister niet langer bij de politie, maar bij de dienst bevolking van de gemeente waar je bent ingeschreven, aanvragen.

Lees meer >>


Wijnegem in cijfers 

Doorgaans zijn Vlamingen best fier op hun gemeente, zo blijkt uit een rondvraag van het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen. Hoe zit het in Wijnegem? 

In de gemeentemonitor vind je een schat aan andere informatie, over heel diverse items, van veiligheidsgevoel en veilig fietsen tot  jobratio en het lokale winkelaanbod.

Zo lezen we bijvoorbeeld dat: 
91% graag in Wijnegem woont
89% vindt dat er voldoende openbaar vervoer is in de buurt
89% vindt dat er voldoende winkels zijn in de buurt voor dagelijkse boodschappen
 


Schooljaar 2018-2019 - aanmelden in Wijnegem 

Gaat je kind in het schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de kleuter- of lagere school? Wil je je kind van school laten veranderen? Is je kind geboren in 2016?
 

Wie controleert het kraantjeswater? 

We kregen al verschillende meldingen van inwoners die 'zogezegde' medewerkers van Pidpa aan de lijn (of aan de deur) kregen om het drinkwater te controleren. Vaak zijn het verkopers die dure - en vooral onnodige - installaties willen verkopen.

En dat terwijl Pidpa-water drinkwater is van de beste kwaliteit.

Medewerkers van Pidpa zijn makkelijk te herkennen aan hun kledij, hun voertuig en hun legitimatiebewijs dat zij op jouw vraag voorleggen. 

Laat je niet vangen door verkoopstrucjes
'Handige' verkopers nemen een glaasje water. En ja hoor, na enkele seconden kleurt dit water bruin of zwart of…. Geschrokken? Dat hoeft niet. Gewoon een truc!

Lees er hier alles over.


Webtools Eandis voortaan op één handige pagina 

De bestaande webtools ‘Werken van Eandis’, ‘Stroomonderbrekingen’, ‘Straatlampen’ en ‘Geen stroom’  zijn nu gebundeld in één handige pagina: ‘Hulp bij de hand’.


Wachtdienst huisartsen 

Het centraal oproepnummer voor onze regio is:

0900 100 05


RESERVATIES LOKALEN EN MATERIALEN 

Lokalen en materialen kunnen vanaf nu via deze link gereserveerd worden